gud och gaia

 

VEM ÄR GUD?

 

Det finns nog lika många svar på den frågan som det finns människor på jorden. Gud är helt enkelt för stor för att låta sig beskrivas på ett fattbart sätt. Ända vill jag nämna några svar som har inspirerat mig.

Jesus kallar Gud för ABBA, pappa. Det antyder att Gud är vårt ursprung och skapare. Gud vill ha en personlig relation till var och en, och bryr sig om varje människa som en god pappa.

Norberto Keppe ser Gud som en samlande symbol för allt som är gott, sant och vackert. Dessa begrepp lever sitt eget liv, men varje gång vi upplever godhet, kärlek eller skönhet så har vi chans att möta Gud.

Anastasia ger en lite annan vinkling. Hon ser Gud som en kosmisk kraft eller medvetande, Gud kan bara älska och äger all vishet. Hälften att Guds medvetande är spritt i hela universum, hälften är fördelat bland alla människorna på jorden. Dvs vårt medvetande är en gudomlig kraft, när den är i resonans med Guds kraft så har den enorm potential. Inspirerad kreativitet är det högsta, finaste tillstånd en människa kan uppleva.

Att människan är skapad till Guds avbild, enl Moseboken, ska aldrig upphöra att fascinera mig. Det har så många bottnar, och visar också att vi inte kan beskriva Gud utan att samtidigt säga något om oss själva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s