Trendspaning

Clif High heter en intressant forskare som är stolt över att vara autodidakt. Han har utvecklat en metod som han kallar “predictive linguistics”. Han är IT-specialist och för några år sedan ville han utveckla ett program som kunde förutsäga hur aktiemarknaden skulle reagera. Tanken var att aktiekurserna styrs av folks rädsla, och det skulle man kunna mäta genom att skanna informationen på internet. Det visade sig att han fick fram ett mycket bredare material än bara de känslor som styr aktiemarknaden. Genom att skicka ut sina “spiders” fångade han in många olika trender som engagerade folk, och ju närmre en händelse var i tiden, ju fler uppgifter och ju mer noggrant kunde han avläsa den kommande trenden.

Clif High vågar sig på att förutsäga vad som ska hända med den globala ekonomin. Andra experter är övertygade om att vi står inför en finanskris av tidigare aldrig skådad omfattning. Banksystemet har inte repat sig sedan krisen 2008, obligationsmarknaden är nära att implodera, övriga marknader är manipulerade och hålls ihop av bedrägerier på hög nivå. Detta har jag kunnat läsa om i flera år nu. Men Clif High vågar påstå att den stora krisen blir under perioden mars-maj i år. Dollarn rasar i värde. Aktiemarknaden som hålls uppe av datamaskinernas algoritmer och har totalt tappat kontakten med den verkliga ekonomin, den kan sjunka ihop som när man sticker en nål i en ballong. Under denna period av stor osäkerhet om sparande och investeringar, jobb och pensioner, så kommer många att söka desperat efter utvägar att rädda sitt sparande. Enligt High ska man inte ha någon tredje part mellan sig själv och sina ägodelar (typ en bank) man behöver ha fysiskt guld eller silver i sin hand. Ett sätt som han rekommenderar är att satsa på bitcoin, för detta ligger utanför banksystemet, var och en är sin egen bankir. Han kan t.o.m. förutsäga hur priset på bitcoin kommer att utvecklas under året. Ifall man är benägen att spekulera så kan man köpa och sälja vid de prislägen som han har hittat. Ett par av hans förutsägelser har jag kunna verifiera. Den plötsliga toppen vid nyår, runt $ 1100,  och att priset sedan skulle kretsa runt $ 888 innan det tog fart igen.Liksom flera andra experter är High övertygad om att silver kommer att öka mer i värde än guld, beroende på att det är ont om silver och att det behövs i många industriella processer. Kanske blir det så värdefullt att man inte kan ha det som pengar. Om han har rätt, så kommer silver att öka från nuvarande 17 till 600 dollar det närmaste året. När det nya finanssystemet införs med guldmyntfot kan guldpriset öka från dagens 1200 till 10.000 dollar.

Clif High har många andra förutsägelser som jag kan återkomma till senare, men han är väl värd att lyssna på, det finns många inlägg med honom på Youtube.

Advertisements

About gaiameditera

Jag heter Ulla Carin Holm och jag är född nyfiken. Därför har jag använt min tid på jorden att tränga in i teologi, psykologi, psykoanalys, andlighet. Just nu vill jag använda mina kunskaper och erfarenheter till det som är mest angeläget, mänsklighetens överlevnad.
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s